Communicatie relaties

De kracht van communicatie

Wanneer het gaat over een versterkende en verdiepende relatie, dan is communicatie de nummer 1 verbindende factor. Maar hoe kun je met elkaar liefdevol verbinden als de ander je niet begrijpt of als de ander je heel erg triggert? Allerlei communicatie problemen en hoe je beter kunt communiceren worden in deze blogs behandelt. Onze kennis en ervaring komt van jarenlang samenwerken in de relatie en ons eigen bedrijf. Wij konden er bijna nooit onderuit, wij moesten wel communiceren en met elkaar verbinden, anders lag onze relatie en ons bedrijf op het spel. Hierdoor leerde we erg snel wat werkt en wat totaal niet werkt.

''Communicatie is de brug naar meer verbinding met je partner.’'

De confronterende spiegel

Vaak hebben we het over onze partner die zou moeten veranderen. Hij/ zij communiceert niet. Hij/ zij loopt te zeiken of alleen maar dingen op mij te reageren. Mijn partner schiet in de verdediging of luistert niet. Het ligt aan je partner…
 
Maar de grap is: het begint bij jou. Als je een laagje dieper kijkt naar wat jij over je partner zegt; in hoeverre is dat van toepassing bij jou? – Dat is het stukje wat we vaak niet kunnen of niet willen zien. Communicatie is een confronterende spiegel. Wat jij in een ander ziet of wat jij over een ander zegt is vaak op een bepaalde manier ook aanwezig bij jou. 
 
De kracht is dus om naar jezelf te kijken en meer te leren over hoe JIJ beter kunt communiceren.

Lees je mee met onze blogs over communicatie in je relatie?

In deze categorie leer je van alles over communicatie met je partner. Zet de eerste stap en begin vandaag nog.

Andere artikelen

© 2024 Ik kies jou